درآمدی بر تاریخ فرهنگی بدن در ایران

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به اعتقاد مولفان کتاب، بدن محمل اصلی تجارب و تعاملات روزمره افراد و بستر مهم تولید، نمایش و مشارکت در فرهنگ عامه‌پسند است. پرداختن نظام‌مند به آداب مدیریتی و حرکات بدن در متن زندگی روزمره به ویژه در کلان شهرها اطلاعات زیادی را در زمینه دینامیسم فرهنگی به دست داده و به ردیابی تاثیرات فرهنگی و غیر فرهنگی داخلی و خارجی بر آن و شناسایی گفتمان‌های مهم برسازنده هوایت اجتماعی کمک می‌کند.

حوزه مطالعات بدن که تا‌کنون، در سلسله‌مراتب سنت‌ها و شاخه‌های علوم اجتماعی و به‌ویژه جامعه‌شناسی کم‌اهمیت، حاشیه‌ای و تا اندازه‌ای کم‌منزلت بود، در چند دهه اخیر به حوزه‌ای پویا، پراهمیت و جذاب برای طیف روزافزونی از محققان در سنت‌های جامعه‌شناسی غربی و غیرغربی تبدیل شده است.

آنچه جاذبه و اهمیت این توجه را بیشتر برجسته می‌سازد، فضای بین‌رشته‌ای مطالعات بدن و دستورکارهای متنوع آن است. شاید سنت فرهنگی مطالعات این قلمرو را، که در چند دهه اخیر با مطالعات تاریخی نیز پیوند یافته و در قالب سنت مستقل تاریخ فرهنگی بدن، آثار و مطالعات زیادی پدید آورده است، بتوان از جمله پررونق‌ترین رویکردهای مطالعاتی در این حوزه دانست.

مطالعات فرهنگی بدن به شرح، تحلیل و گاه مقایسه کنش‌های جسمانی در متن فرهنگی و اجتماعی آن می‌پردازد و رفتارهای بدنی را علاوه بر وجه زیستی و عینی آن، سازه‌ای زبانی، گفتمانی، تاریخی و البته اجتماعی و فرهنگی می‌داند. این مطالعات دربر‌گیرنده طیف وسیعی از موضوعات مطالعاتی است که از آن جمله می‌توان به بهداشت، آداب و منش‌های رفتاری، روابط جنسی، بیماری و مرگ، مد و زیبایی، مکان و فضا، پوشش و تزیین بدن، ارتباطات غیر کلامی و رابطه میان بدن و نیروهای ماوراءالطبیعه اشاره کرد.

کتاب«درآمدی بر تاریخ فرهنگی بدن» برای دومین بار در 439 صفحه به بهای بیست هزار تومان از سوی انتشارات تیسا به چاپ رسیده است.

کتابخونه...
ما را در سایت کتابخونه دنبال می کنید

برچسب : کتاب درآمدی بر تاریخ فرهنگی بدن در ایران, محمد سعید ذکایی, مریم امن پور, نقد و معرفی کتاب, نویسنده : فهیمه رحیم نژاد ketabkhoneh بازدید : 429 تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393 ساعت: 3:10